Glaswasshop.nl krijgt vaak de vraag welke weersomstandigheden ideaal zijn voor het wassen van de ramen thuis. Beroepsglazenwassers voeren hun werkzaamheden uiteraard onder alle weersomstandigheden uit. Dit neemt niet weg dat zij wel een mening hebben over de meest ideale weersomstandigheden.

In de regen ramen wassen..

Ramen wassen in de stromende regen is niet aantrekkelijk, maar het maakt voor het eindresultaat niet uit. Regenwater is namelijk net zoals osmosewater vrij van mineralen en kalk en droogt dus streeploos op.

Wanneer het tijdens het ramen wassen begint te regenen kun je dus rustig verder gaan. Het eindresultaat wordt er niet door beïnvloedt.

Ramen wassen in de zon..

De schoonmaakkriebels ontstaan vaak als er zonnestralen door de vervuilde ramen schijnen. We pakken dan het liefst meteen onze ramenwasset en gaan aan de slag. Maar ramen wassen in de brandende zon verdient niet de voorkeur. Voor de gevorderde glazenwassers maakt het in de
praktijk niet of nauwelijks uit of de zon schijnt, maar voor beginnende glazenwassers kan het al gauw een probleem zijn.

Door de zon wordt het glas sneller warm en dit zorgt ervoor dat het water en de zeep sneller opdrogen. Hierdoor wordt het heel moeilijk om het zeepwater en de vervuiling van het raam te trekken. Het is dus belangrijk dat het raam direct na het inzetten met de inwasser drooggetrokken wordt. 

TIP: Gebruik koud water voor het wassen van ramen in de brandende zon en zet het raam meerdere malen goed in.

Wanneer moet ik het rubber van mijn trekker verwisselen?

Het gebruik van een goede raamtrekker is erg belangrijk om tot schone en streeploze ramen te komen. Niet alleen een stevig handvat en liniaal zijn belangrijk, het rubber van de trekker is dat ook. Om het water goed van de ramen te kunnen trekken, is het van belang dat...

Schoonmaakazijn, spiritus of toch gewoon afwasmiddel?

Er zijn veel verschillende middelen op de markt die gebruikt worden bij het wassen van ramen. Niet alle producten werken evengoed tegen bepaalde vervuiling op ramen, waardoor het gebruik daarvan vaak teleurstellende resultaten oplevert. Schoonmaakazijn gebruiken bij...

Wat zijn de beste weersomstandigheden om ramen te wassen?

Glaswasshop.nl krijgt vaak de vraag welke weersomstandigheden ideaal zijn voor het wassen van de ramen thuis. Beroepsglazenwassers voeren hun werkzaamheden uiteraard onder alle weersomstandigheden uit. Dit neemt niet weg dat zij wel een mening hebben over de meest...
Winkelwagen Item verwijderd. Ongedaan maken
  • Geen items in de winkelwagen.