Het gebruik van een goede raamtrekker is erg belangrijk om tot schone en streeploze ramen te komen. Niet alleen een stevig handvat en liniaal zijn belangrijk, het rubber van de trekker is dat ook. Om het water goed van de ramen te kunnen trekken, is het van belang dat het rubber scherp en soepel is en geen beschadigingen aan het rubber bevat.

Het verdient aanbeveling om voor het wassen van de ramen eerst de raamtrekker te testen.

Stap 1: controleer het liniaal van de trekker door in de lengte over het liniaal te kijken en controleer of deze volledig recht is. Het is namelijk belangrijk om het rubber recht op het raam te kunnen zetten en zo strepen te voorkomen.

Stap 2: Controleer of het rubber dat in de raamwisser zit geen scheurtjes of losse stukken rubber bevat. Dit is vaak oorzaak nummer één van de vervelende strepen tijdens het ramen wassen. Zit de beschadiging net buiten het liniaal van de trekker, dan kunt u het rubber met een scherpe schaar of een mesje inkorten (let op: zorg dat het rubber aan beide kanten nog wel een stukje uitsteekt).

Is het rubber niet meer te repareren, gooi dan niet de hele raamwisser weg. Bij Glaswasshop.nl is het mogelijk om losse rubbers te bestellen, zodat uw raamwisser weer probleemloos over het glas glijdt.

Tot slot is het raadzaam om eerst een gemakkelijk te bereiken raam deels in te zetten met een inwasser en een glasreiniger, om vervolgens de wisser te kunnen testen. Haal de raamwisser over het ingezette deel en controleer goed of deze alles soepel en streeploos droogtrekt.

Op zoek naar een degelijke en professionele wisser voor uw ramen? Glaswasshop.nl heeft verschillende professionele raamwissers die tot in lengte van jaren gebruikt kunnen worden bij het streeploos wassen van uw ramen..

Wanneer moet ik het rubber van mijn trekker verwisselen?

Het gebruik van een goede raamtrekker is erg belangrijk om tot schone en streeploze ramen te komen. Niet alleen een stevig handvat en liniaal zijn belangrijk, het rubber van de trekker is dat ook. Om het water goed van de ramen te kunnen trekken, is het van belang dat...

Schoonmaakazijn, spiritus of toch gewoon afwasmiddel?

Er zijn veel verschillende middelen op de markt die gebruikt worden bij het wassen van ramen. Niet alle producten werken evengoed tegen bepaalde vervuiling op ramen, waardoor het gebruik daarvan vaak teleurstellende resultaten oplevert. Schoonmaakazijn gebruiken bij...

Wat zijn de beste weersomstandigheden om ramen te wassen?

Glaswasshop.nl krijgt vaak de vraag welke weersomstandigheden ideaal zijn voor het wassen van de ramen thuis. Beroepsglazenwassers voeren hun werkzaamheden uiteraard onder alle weersomstandigheden uit. Dit neemt niet weg dat zij wel een mening hebben over de meest...
Winkelwagen Item verwijderd. Ongedaan maken
  • Geen items in de winkelwagen.